DGNEWS.EU

Две газови бутилки се възпламениха, овладяха пожарите навреме

Две газови бутилки се възпламениха, овладяха пожарите навреме
Щетите при единия от пожарите
Jul 17
08:05 2017

Два пожара предизвикани от възпламеняване на газови бутилки и късо съединение гасха огнеборците в Димитровград. За щастие пострадали при инцидентите няма, а пожарите са навреме без да се допусне взрив.

Вчера около 13:47 ч. самозапалване на мазнина при пържене на картофи подпали тераса на ул. „Волгоград“ в града. Пожарът лумнал след като тигана се пропукал докато бил на газовия котлон. Врящата мазнина се самозапалила и огънят бързо се разпространил в помещението.

69-годишинят собственик на жилището сам започнал да гаси пожара около газовата бутилка до идването на пожарникарите. Пожарът е унищожил котлон и абсорбер и нанесъл щети по хладилника. Силно опушени са 65 кв.м. от стените на терасата, кухнята и коридора.

В петък следобед пожарникарите гасиха и пожар в лятна кухня във вилна зона „Габера“ край Димитровград. Огънят тръгнал в резултат на късо съединение в хладилника и възпламенил газова бутилка в близост до него. Стихията е унищожила 50 кв. м. покривна конструкция, 8 броя мебели и четири техника. Спасена е вилата.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?