DGNEWS.EU

Център за социални комплексни услуги ще разкриват в Димитровград

Център за социални комплексни услуги ще разкриват в Димитровград
Jul 14
09:24 2017

Център за предоставяне на комплексни социални услуги за подобряване качеството на живот на хората с увреждания и техните семейства, ще открие Община Димитровград по проект за 378 649.16 лв. Той ще се финансира с  безвъзмездна финансова помощ по линия на ЕСФ, а изпълнението му ще продължи 18 месеца до края на 2018 г., съобщиха от кметската администрация.

В рамките на проекта ще бъдат наети специалисти за комплексна подкрепа на целевите групи, включваща информиране и консултиране, ориентиране, психологическо подпомагане и други с цел улесняване на достъпа до услуги, усъвършенстване на информационната среда и по-добра комуникация.

Екип от специалисти и консултанти ще проучват конкретните потребности на лицата от целевите групи в общността и в домашна среда. След индивидуална социална оценка на нуждите на всеки одобрен кандидат ще се предоставят комплексни услуги, след сключване на договор.

Обучени ще бъдат лица за социални асистенти, които ще предоставят услугата на нуждаещите се деца и възрастни с увреждания. Социалните асистенти ще бъдат назначени с трудови договори за срок от 12 месеца.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?