DGNEWS.EU

Новият кмет на Ябълково встъпи в длъжност

Новият кмет на Ябълково встъпи в длъжност
Костадин Атанасов
Jul 13
18:07 2017

Костадин Атанасов, който бе избран за кмет на частичните избори на 2 юли в село Ябълково, встъпи в длъжност от днес. Той положи клетва на извънредна сесия на Общинския съвет тази вечер в присъствието на представителите на Общинската избирателна комисия Димитър Гавазов и Добромир Якимов. Единствената точка в дневния ред свързана с полагането на клетва от бизнесмена бе подкрепена единодушно от присъствалите в залата 30  съветника.

60-годишинят ябълковец е управител на две фирми – на завод за безалкохолни напитки и на заведения. Работил е в Коми две години след казармата. След завръщането си купува дискотека и комплекса „Върбица” в едноименното димитровградско село. През 2000 година купува завода за безалкохолни напитки.

„Винаги съм допринасял с каквото мога за селото си и за неговите жители. Отзивчив съм и не можах да откажа на поканата на инициативен комитет да бъде издигнат като кандидат”, сподели днес в залата Костадин Атанасов. Успешен мандат му пожела председателя на ОбС Гергана Кръстева.

Междувременно днес стана ясно, че за 19 юли е насрочено открито съдебно заседание за разглеждане на делото против резултатите от изборите в с. Ябълково. Административно дело № 789/2017 г. е било образувано на 12 юли в Административен съд – Хасково по жалба относно допуснати особено тежки нарушения в изборния процес. 

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забраната фирми на общински съветници да въртят бизнес с общините?