DGNEWS.EU

Майстори кулинари мерят сили с пилешки деликатеси в Райново

Майстори кулинари мерят сили с пилешки деликатеси в Райново
През 2014 г. Регионалния готварски събор в Райново стартира с чевермета и гайди
Jul 07
15:16 2017

Майстори кулинари ще премерят своите умения на традиционен Регионален готварски събор в село Райново утре, 8 юли от 20:00 часа. Съборът се провежда за 6 поредна година от НЧ „Марица - 2008“ с. Райново и Община Димитровград.

Тази година акцентът пада върху пилешкото месо, затова желаещите да участват трябва да представят ястия приготвени с пиле. От своя страна домакините от Райново, ще нагостят всички с пиле със сливи.

Най-добрите ястия ще бъдат определени от компетентно жури след  извършване на презентация и дегустация. За победителите са предвидени награди

На кулинарния празник са поканени представители от Симеоновград, както и от селата  Злато поле, Долно Белево, Черногорово, Нова Надежда, Александрово, Каснаково и Бодрово.

Фолклорна програма с участието на народния певец Тенчо Тенчев и танцови формации от селата Черногорово и Долно Белево ще весели домакини и гости.

Според организаторите това е единственото подобно мероприятие, което се провежда на територията на Община Димитровград. Целта на събора е да бъде съхранено за идните поколения кулинарното наследство на Тракия и региона по средното течение на река Марица.

През 2014 г. Регионалния готварски събор в Райново стартира с чевермета и гайди. Сред госите бе бай Коста, който е хранил с първите мъже в държавата ни.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?