DGNEWS.EU

"Слънчогледите" заснеха нов клип, представят го в най-скоро време

"Слънчогледите" заснеха нов клип, представят го в най-скоро време
Jul 06
09:30 2017

Клип на песента си „Златен Извор“ засне тези дни детска вокална група „Слънчогледи“, информира ръководителят на формацията Стефан Статев. За пръв път песента бе изпълнена самостоятелно при представянето  на предишният клип на младите изпълнители - „Песен за Димитровград“, за която писахме през месец май.

Новата песен „Златен извор“ съчетава в себе си фолклорни елементи с модерно звучене, което я прави весела и динамична. Автор на музиката и текста е Стефан Статев. Песента спечели първо място по време на едноименния фестивал провел се на 3 юни в Димитровград.

Новият клип е заснет край старинна чешма в местността „Чучура“ между селата Бодрово и Върбица. Във видеото децата са облечени в бели ризи украсени с битови шевици, а като реквизит са използвани старинни съдове за носене на вода-бакъри украсени с много цветя.

Основната идея на автора и изпълнителите е чрез своята творба да отдадат дължимото на водата като извор на сила и живот. В създаването на продукцията участва и композиторът Димчо Делев. Този път димитровградският музикант се изявява зад камерата, като заснемането на кадрите за клипа е негово дело.

В най-скоро време новият клип ще бъде споделен в сайта за видеосподеляне  YouTube. Дата за официалната му премиера все още не е определена. Заради отпускарския сезон тя ще се състои най-вероятно в края на лятото.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забраната фирми на общински съветници да въртят бизнес с общините?