DGNEWS.EU

Стратегия синхронизира нуждите на бизнеса с професионалното обучение в региона

Стратегия синхронизира нуждите на бизнеса с професионалното обучение в региона
Jul 05
13:35 2017

Областната стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в област Хасково бе приета днес. Тя бе гласувана от членовете на Областния съвет за развитие, свикан от областния управител Станислав Дечев. „Много са децата и учениците, които имат нужда от подкрепа, има деца със специални образователни потребности, има деца в риск, със здравословни проблеми и т.н. Затова към всяко дете трябва да се приложи индивидуален подход. За да се реализира тази задача, трябва да се работи много върху кадровото обезпечаване“. Това посочи в представянето на стратегията Иван Панайотов от РУО - Хасково. Според него много важно е освен за децата с проблеми, да се грижим и за даровитите и талантливи деца.

„Късното стартиране на кариерното развитие е един от основните проблеми. Затова все повече се работи за синхронизиране на местния бизнес с професионалното обучение“, заяви Станислав Дечев. „Именно затова на тази среща сме избрали да обсъдим и възможностите за по-добро професионално образование и обучение, което напълно да съответства на нуждите на регионалния бизнес“, подчерта той. Експертът от РУО Дарина Станчева докладва за въвеждането на професионалното и на дуално обучение в региона.

Пред Областния съвет за регионално развитие бяха представени и инвестиционните намерения на два от големите нови чуждестранни инвеститори в региона.  Според областния управител отсега трябва да се помисли за паралелки, които да обучават тези кадри. Станислав Дечев инициира областен  форум за презентация на регионалния бизнес, на който пред ученици и родители всички фирми от региона да представят производствата си и да се опитат да покажат по привлекателен начин условията за работа и възможностите за реализация в тях. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забраната фирми на общински съветници да въртят бизнес с общините?