DGNEWS.EU

Полицайка от Димитровград с най-точен мерник

Полицайка от Димитровград с най-точен мерник
Жулиета Димитрова от Димитровград
Jul 04
17:00 2017

Полицайката Жулиета Димитрова от Димитровград спечели безапелационно първото място при жените в стрелбите, организирани по повод 138-годишнината от основаването на МВР. Днес полицаи, журналисти и военни от областта отбелязаха празника с традиционна стрелба на база край Хасково. Броят на желаещите да изпробват точния си мерник бе голям. Всички участници показаха умения с пистолет „Макаров”, целейки се по мишени от 25 метра растояние. При дамите призови места заеха още представителите на медиите Анжелина Янева и Анета Кутелова.

Победител стана отбора на военното формирование в Хасково с 209 точки. Втори и трети съответно  със 195 и 170 точки се класираха двата полицейски тима от ОДМВР - Хасково. В индивидуалните стрелби с най-точен мерник при мъжете се оказа кап. Михаил Костадинов – 77т, следван от Пламен Колев –СПЗ-ОДМВР – 71т и подп.Николай Александров със същия брой точки, но с по-малко попадения в десятката.

В стрелбите се включи и старши комисар Ангел Цанков. В навечерието на професионалния празник на МВР – 5 юли, той даде добра оценка за работата на полицейските служители. Хасковската дирекция е с 50,74.% разкриваемост от началото на годината, което е над средния процент за страната. От регистрираните 1235 криминални престъпления са разкрити 633, а от 677 имуществени престъпления разкрити са 277.

Престъпленията срещу личността запазват нисък дял. За отчетната година е регистрирано едно убийство, което е разкрито. През тази година са станали и две изнасилвания и едно блудство, от които едно е разкрито.

Общото количество на конфискуваните безакцизни цигари за отчетния период е 316 757 къса и близо 1673 кг тютюн. 

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?