DGNEWS.EU

СУ „Любен Каравелов” приключи успешно приема след 7 клас, продължава за 8-ми

СУ „Любен Каравелов” приключи успешно приема след 7 клас, продължава за 8-ми
Митка Дерменджев, зам.-директор на СУ "Любен Каравелов" - Димитровград
Jun 30
18:30 2017

Успешно приключи приема след 7 клас в средно училище „Любен Каравелов”. Днес изтече последния срок за кандидатите, и още на първо класиране местата в паралелката с профил „Предприемачески” за почти запълнени. Остават сама три-четири, които ще запълним при второто класиране, съобщи заместник директорът на училището Митко Дерменджиев. По думите му интересът на учениците към род специалности нараства.

От понеделник, 3 юли, училището започва прием след 8 клас. Кандидатите могат да избират межде паралелка с профил „Информационни технологии“ и една непрофилирана паралелка. По отношение на непрофилираната паралелка, Дерменджиев поясни, че в нея учениците могат да избират да изучават предпочитани от тях учебни предмети. „Например кандидат-студентите могат да изберат точно тез, по които ще се явяват на приемен изпит в съответното висше учебно заведени. По този начин в продължение на четири години съвсем безплатно те ще получат необходимите знания и подготовка без да посещават частни уроци. От друга страна, учениците могат да изберат и точно тези предмети, по които имат нужда от допълнителна помощ”, коментира той.

Разпределението на седмичните часове на избираемите предмети в отделните класове са съответно: за 9 клас - 4 часа седмично; 10 клас – 8 часа седмично; 11 клас – 17,5 часа седмично; и 12 клас - 21 часа седмично. Повече информация родителите и учениците могат да получат на телефон 0391 /  6 21 00 през делнични дни.

Припомняме, че традициите на СУ "Любен Каравелов" в обучението по бизнес, финанси и предприемачество, датират още от 1993 година.  Тогава се дипломира първия випуск с професионална квалификация "Организатор на фирмен мениджмънт", преминали 4-годишно обучение и полагащи зрелостни изпити по теория и практика на специалността. Това е единственото училище в Димитровград работещо в партньорство по методика на Северозападен колеж в Лондон, Великобритания. При определени условия учениците получават и дипломи за завършена степен от лондонския колеж.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?