DGNEWS.EU

Трикольор покри 11 етажа от сградата на общината в Димитровград

Трикольор покри 11 етажа от сградата на общината в Димитровград
Mar 01
17:06 2014
Граждани и институции в Димитровград вече са готови да посрещнат Националния празник на България. По повод предстоящия 3 март, днес сградата на общинска администрация развя българският трибагреник. Спуснатият от покрива на 14-етажното кметство трикольор покри цели 11 етажа. Дължината на знамето е над 40 метра, а широчината му е 5 м.
От вчера български знамена украсиха сградите на всички общински предприятия в града. Националният ни символ вече се вее и от терасите и прозорците на редица частни домове и местни фирми. С всяка година все повече жители на Димитровград вадят на показ знамена по повод Националния празник на България. Не са малко и тези, които целогодишно държат по балконите и къщите си българското знаме.   
В понеделник общоградското честване на 3 март ще започне в 10 часа с церемония по издигане на националното знаме пред сградата на общината. Веднага след това ще тръгне шествие към паметната плоча на Освободителите в градниката пред градска библиотека "Пеньо Пенев". Там в 10:30 ч ще бъдат поднесени венци и цветя от институции, политически партии и граждани. След официалната част на сцената от площад "България" пред общината ще бъде даден старт на празничен концерт по повод 3 март.       
Общински предприятия и частни домове вдигнаха знамената за 3 март
 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?