DGNEWS.EU

Общинските съветници порязаха Салим за почетен, избраха Шишков

Общинските съветници порязаха Салим за почетен, избраха Шишков
Jun 29
13:02 2017

Националният ни треньор по свободна борба Салим Салим няма да бъде удостоен с отличието "Почетен гражданин на Димитровград", а такова ще получи кметът на града от времето на соца Христо Шишков. Това реши Общинския съвет на днешното си заседание след таен вот. Предложенията бяха гласувани поотделно и за избирането им бе нужно квалифицирано мнозинство от две трети или минимум 22 съветнически гласа.

Първо на гласуване бе подложено предложението на кмета Иво Димов за удостояване на Христо Шишков. В избора участваха 31 съветници, от които със „за” гласуваха 27 общинари, а 4 бюлетини се оказаха недействителни.

В тайния вот по докладната за Салим Салим, предложен за отличието от Българската федерация по борба, участваха отново 31 съветници. Резултатите от тайното гласуване показаха, че в урната са пуснати 15 действителни бюлетини. Скривайки се зад анонимност се оказа, че 16 общински съветници за пуснали съвсем съзнателно недействителни.

Отличието ще бъде връчено на тържествената сесия на 2 септември, когато градът навършва официално 70 години от своето създаване. Според dgnews.eu  заради своя голям принос и двамата номинирани са достойни да поучат най-високото обществено отличие, тъй като съчетават миналото, настоящето и бъдещето на Димитровград. Припомняме, че ограничения за броя на почетните граждани през годината няма.

Може да дадете своето предпочитание в нашата анкета, която тръгва от днес на сайта.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забраната фирми на общински съветници да въртят бизнес с общините?