DGNEWS.EU

Областният съвет за иновации отворен за младежки идеи и инициативи

Областният съвет за иновации отворен за младежки идеи и инициативи
Jun 22
16:53 2017

Младежкият областен съвет за иновации проведе работно заседание днес по инициатива на областния управител на Хасково Станислав Дечев. По предложение на младите хора от областта той ще бъде постоянно действащ и отворен за всички младежи в областта.

На първото работно заседание днес присъстваха губернаторът Станислав Дечев, заместникът му д-р Стефка Здравкова и ученици от Хасково. „Формата е отворена. За всяко следващо заседание може да каните ваши приятели, така че без строга и тежка йерархия да работим максимално добре“, прикани младежите Станислав Дечев да бъдат по-гъвкави и свободни да предлагат теми, проекти, инициативи, а на сбирките на Младежкия съвет за иновации да се намират решенията им.

От администрацията му уточняват, че заседанията на Съвета ще се провеждат всеки първи вторник на месеца с участието на Областния управител и екипа му. Следващата среща ще е на 4 юли, когато трябва да е готова фейсбук страницата на Младежкия областен съвет за иновации. Чрез нея ще се популяризират първите инициативи. Пак там ще има информация за предстоящите събития.

Младежите вече са ангажирани с благотворителната изложба #ЗаНики. Тя ще бъде открита на 26 юни, понеделник, във фоайето на Областна администрация и ще продължи до 30 юни. В експозицията ще бъдат включени 25 фотографии от конкурса „Виждам красотата“, а целта е чрез тяхната продажба да бъдат събрани средства за Ники Корондилева. Членовете на Младежкия областен съвет за иновации ще участват и в заседанието на Комисията по безопасност на движението в Областния администрация Хасково. На 28 юни те ще дадат своите предложения за работа в насока подобряване на безопасността на движението в Хасково и участието на младите хора в този процес, съобщиха от областна администрация. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?