DGNEWS.EU

Ученици от СУ "Любен Каравелов" показно спасяваха удавник

Ученици от СУ "Любен Каравелов" показно спасяваха удавник
Jun 21
15:07 2017

Демонстрации как се спасява удавник и как се оказва първа помощ, направиха при откриването на плувното лято днес ученичките от отбора за защита при бедствия, аварии и извънредни ситуации при СУ „Любен Каравелов” - Димитровград. Това са седмокласничката Калина Кръстева, която е капитан на отбора и нейните връстнички Виктория Христова, Ели Иванова и Петя Георгиева.Техни ръководители са медицинската сестра на училището Йорданка Стоилова и преподавателят Кремена Бинева.

Оборът се е явявал 5 поредни години на националния етап на състезанието „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, а в този състав за втора. На провелия се Бургас на 13 и 14 юни тази година национален етап, децата са завоювали 6 място като в надпреварата са взели участие представители на 28 области от страната. Друг успех на младите спасители е първото им участие в състезанието на БЧК, състояло се от 2 до 4 юни в София. От там те са се върнали с грамоти и медали.  

Момичетата заявиха че досега не им се е налагало в реалния живот да оказват първа помощ на пострадали хора, но са готови да го направят защото имат нужните познания. На днешното откриване на плувния сезон момичетата демонстрираха как се дава първа помощ на удавник.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?