DGNEWS.EU

Нов паркинг пред жп гарата разчиства булевард Благоев от такситата?

Нов паркинг пред жп гарата разчиства булевард Благоев от такситата?
Feb 25
16:22 2014
Изграждането на нов паркинг за таксита пред жп гарата, с удобен и безопасен подход към него, ще обсъжда в четвъртък Общинския съвет в Димитровград. Предложението идва от председателя на местния парламент Стефан Димитров. 
При сегашното положение между 8 и 10 таксита постоянно паркират и заемат надлъжно активното южно пътно платно на булевард "Димитър Благоев". Така в зоната се наблюдава затруднено маневриране на трафика в посока изток, пише в докладна си вносителят. 
Идеята е на мястото да се обособи модерен подход и паркинг за такситата, както това бе направено преди време пред спортна зала "Младост". Това ще облекчи движението по платното, което редовно се ползва от автобусите на обществения транспорт и големите превозвачи, возещи по републиканската пътна мрежа.
Наскоро Стефан Димитров обяви, че застава зад исканията на таксиметровите фирми в града, чието желание бе за нова стоянка. Проблемите в бранша бяха дискутирани на среща между председателя на ОбС и собственици на жълтите коли. Разговори по темата с таксиметровите фирми проведе и кмета Иво Димов, на която градоначалника обстойно ги запозна с предстоящите промени в движението във връзка с ремонтите в града. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?