DGNEWS.EU

Над 130 общински имота отиват на тезгяха в Димитровградско

Над 130 общински имота отиват на тезгяха в Димитровградско
Feb 25
10:43 2014
Продажбата на над 130 общински имота се очаква да одобри Общинския съвет в Димитровград на редовното си заседание в четвртък. Терените са предимно земедлеска земя около града и останалите 25 населени места в общината. В землището на Димитровград чрез публичен търг ще се търгуват 97 имота с обща площ 245,716 дка. За продан са предвидени и други 39 имота, от които с най голяма площ 1,866 дка са в с. Брод.По предложение на кмета Иво Димов от продажба вероятно ще отпаднат земите на училище "Св. св. Кирил и Методий" в квартал Черноконево. 
Вдругиден съветниците ще обсъждат малко на брой докладни, но затова пък ще засегнат обществени проблеми от различни области. Очаква се общината да предостави общински помещения за ползване на читалищата в Каснаково и Райново. Както и да отдаде под наем обекти в училищата ЕГ "Д-р Иван Богоров" и СОУ "В. Левски" и два язовира в с. Здравец.
Сред частните проблеми на граждани, по които ОбС ще се произнесе е правото на строеж за изграждане на тереси към съществуващи блокове. За приемане са предвидени годишния отчет за плана за мониторинг и оценка по изпълнението на Общинска стратегия за развитие на социалните услуги в община Димитровград за 2013 г., както и Програмата за развитие и насърчаване на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм в за периода 2014 – 2015 г. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?