DGNEWS.EU

Реформаторите: Ние постигнахме успех в Хасковска област

Реформаторите: Ние постигнахме успех в Хасковска област
Mar 29
15:07 2017

„Ние постигнахме успех в нашата област. Изкарахме мандат за коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” получавайки над 5 % от гласовете на избирателите в областта”. За голямо съжаление нямаше необходимите проценти на национално ниво, за да осъществим политиките които бяхме заложили”. Това заяви водачът на реформаторската листата в 29-и МИР Стефан Димитров на първата си пресконференция след изборите. Той благодари на всички жители на областта, подкрепили коалицията с вота си.

„Според мен кампанията бе добре позиционирана. Щабът работеше както трябва, стигнахме до хората, изпълнихме предварителния си план и целите, които си бяхме поставили. За съжаление явно част от посланията ни не са достигнали до желаната аудитория”, допълни Димитров. Той представи, че 10 на сто от гласувалите за коалицията са земеделци или животновъди, а 85 % са хора със собствен бизнес, на управленско ниво или на ръководни позиции. 70 % от гласувалите за РБ са хора на възраст между 30 и  50 години, 65 на сто са били мъже, а останалите – жени, 65 % от гласовете са били на родители на деца в чужбина, от 80 % от гласувалите получават доходи над 1000 лв.

„Ако съжалявам за нещо то е това, че нашите виждания за развитие на област Хасково като изграждане на тролейбусна линия до Болярово и скоростния път  между Стара Загора, Хасково и Кърджали, не бяха подети от други. Това са неща, които нас ни интересуват и смятаме, че трябва да се случат за Хасково. Не виждам коя от следващите партии и коалиции ясно ще застане с идеята, че малките населени места трябва да имат собствен бюджет. Жителите на областта имат нужда от политици, които да мислят за тях.”, допълни още Стефан Димитров. Той изрази надежда, че избраните народни представители наистина ще защитават интересите на жителите на Хасковска област, а не само на своите партии. „Надявам се на разум от тях и че ще работят да региона. В този момент на страната е нужна стабилност, а не да се влиза в спирала на избори не е правилното решение. Хората избраха статуквото точно, защото имат нужда от стабилност, каквато е необходима и на бизнеса".

Областният лидер на СДС и втори в листата адв. Димо Стоянов заяви, че резултатът е добър, но не достатъчен заради липсата на общи усилия на десните. „Хората с дясно мислене, с добри доходи и бизнес са зад нас, проблема е че много хора, гласували за други партии, повярваха на чудесата които им обещават. Сами ще се убедите, че такива чудеса няма да се случат и че правилната политика бе предлагана от нас. Съжалявам че ням да има наш представител в парламента за до остовява нашите идеи и проекти, от които областта се нуждае.”, заяви Стоянов.

„Ако погледнем списъка на избраните депутати ще видим че голяма част от тях са приходящи, вземете ДПС и патриотите. Това са хора, които утре ще забравят за Хасково. Те са избрани от Хасково, но нямат интерес Хасково да се развива. Това е голямата загуба за гражданите на цялата ни област”, коментира той.

Синият областен лидер заяви, че за резултатите на национално ниво вина има и националното ръководство на Реформаторския блок, чието национално присъствие по време на кампанията е било вяло, както и подкрепата им по места. „Като че ли РБ загуби вярата в себе си след последните разцепления, които настъпиха в коалицията. На централно ниво сякаш загубиха увереност, откъдето дойде и неувереността сред избирателите, в т.ч. и сред тези които не отидоха до урните, болшинството от които са привърженици на дясното”, допълни той.

Димо Стоянов обяви, че е готов да подаде оставка като областен лидер на СДС. "Трябва да дойдат нови, млади хора и дясното да постигне обединение, защото резултатите от тези избори показаха, че десните не влизат в парламента точно, заради разединението". По думите му необходими са вътрешно-партийни промени и в начина на работа с хората, за да може при следващи избори негласувалите да ги подкрепят. „В последните години СДС не е близко дори до своите поддръжници”, сподели областният лидер на партията. Според него влияние върху изборните резултати на РБ е оказало не само оттеглянето преди изборите на ДСБ и Радан Кънев, но и на външни фактори, целящи разбиване на дясното.  „Този сценарий се повтаря преди всички избори – събираме се, излизаме заедно, и в момента когато дойдат изборите, все някой напуска сърдит. Ако сте прочели програмите на Реформаторския блок, на „Да, България” и на ДСБ ще видите, че няма какво да ни разделя”, коментира още той. Според реформаторите с невлизането в парламента на реформаторите, ГЕРБ е загубил най-естественият си партньор в уравлението на страната.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?