DGNEWS.EU

Таксиджиите искат нова стоянка след края на ремонтите

Таксиджиите искат нова стоянка след края на ремонтите
Feb 19
09:16 2014
Да се изгради нова таксиметрова стоянка пред жп гарата в Димитровград след приключване строителството на новото кръгово кръстовище на бул. "Трети март". Това поискаха превозвачите вчера от кмета на община Димитровград Иво Димов. Срещата се проведе по инициатива на градоначалника и в нея участваха представители на основните таксиметрови компании - „Класик такси” и „Евро такси”. В нея се включи и заместник кмета на общината Светослав Стойков.
От администрацията съобщиха, че разговорите са начало на поредица от срещи, свързани с временната организацията на движение в града ни, наложена от едновременното изпълнение на проектите по реконструкция и електрификация на жп линия Димитровград – Свиленград и Водния проект в града.
Иво Димов запозна подробно таксиметровите фирми за предстоящите етапи по изпълнение на строителните дейности и свързаните с тях ограничения и обходни маршрути на движение. Той представи в детайли етапите на предстоящите строителни дейности по булевардите „Димитър Благоев” и „Стефан Стамболов”, затварянето на моста за изграждане на новото кръгово кръстовище при Водната кула, сроковете за тяхното изпълнение и свързаната с проектите временна организация на движение.
Дискутирани са още възможни проблеми на кръстовищата на бул. „Г.С.Раковски” с ул. „Иван Вазов” и ул. „Груди Кирков” след затваряне на участъци от бул. „Д. Благоев” и пренасочване на трафика по бул. „Г.С.Раковски”.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?