DGNEWS.EU

ГЕРБ и БСП вземат по 3 мандата, ДПС и патриотите по 1. Димитровград с депутат?

ГЕРБ и БСП вземат по 3 мандата, ДПС и патриотите по 1. Димитровград с депутат?
Mar 27
14:15 2017

По три мандата за ГЕРБ и БСП и по един за ДПС и "Обединените патриоти" е прогнозното разпределение на мандатите в Хасково, сочат предварителните резултати от вчерашния вот. Нито една листа няма да има пренареждане в резултат на преференциите. 

Това означава, че Димитровград най-вероятно ще има депутат в 44-о Народно събрание. Това ще е 37-годишният текстилен инженер Виолета Желева. Съществуваше реален риск тя да бъде изместена от №10 в листата на "БСП за България" Божидар Драганов. На хасковлията не му достигнаха 42 гласа, за да успее да пренеради червената листа в Хасково. 

И в листата на ГЕРБ няма да има разместване в резултат на преференциите. Най-голям брой предпочитания извън водача Делян Добрев е получил петия в листата Георги Станков - 2532. За да достигне 7 % бариера за пренареждане не сам стигнали 116 гласа. ГЕРБ може и да вкара още един от листата при положение, че партията излъчи свой областен управител при ново правителство на ГЕРБ.

Оставащите два мандата в Хасковско си поделят ДПС и Обединените патриоти, а в парламента влизат Йордан Цонев и Павел Шопов. ЦИК вече обяви предварителните резултати за област Хdскава от 100 % обработени протоколи. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?