DGNEWS.EU

Прекратиха пълномощията на кмета на с. Ябълково

Прекратиха пълномощията на кмета на с. Ябълково
Dec 20
11:40 2016

Общинската избирателна комисия в Димитровград прекрати предсрочно пълномощията на ябълковския кмет Антон Илиев. До комисията е депозиран сигнал от адвокат Бойчо Бойчев, че селският управник е член на Управителния съвет на земеделската кооперация „Ябълково”. По закон Илиев е трябвало в едномесечен срок от обявяване на избирането му за кмет да е предприел действия за освобождаването му от съвета като уведоми писмено в същия срок председателя на общинския съвет и общинската избирателна комисия. 

В конкретния случай кметът е изпълнил първото от тези условия, като е подал в законния едномесечен срок молба до управителните органи на кооперацията за освобождаването му като член на УС. Той обаче не е уведомил писмено ОбС и ОИК за предприетите от него действия, са мотивите на избирателната комисия. Препис от решението е изпратен до Централната избирателна комисия и до председателя на общинския съвет в Димитровград. Решението може да бъде оспорено пред Хасковския административен съд. 

Антон Илиев бе избран за кмет на с. Ябълково от партия ГЕРБ на местните избори през 2015 г. след балотаж. Припомняме, че тази година ОИК - Хасково прекрати предсрочно мандатите на кметове на четири села, избрани на последните местни избори. През октомври т.г. жители на села Брод настояха ОИК - Димитровград предсрочно да прекрати пълномощията на тамошния кмет Димитър Делчев заради системно отсъствие от работа. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?