DGNEWS.EU

Предотвратиха скъсване на газопровод след свличане на земна маса

Предотвратиха скъсване на газопровод след свличане на земна маса
Feb 03
10:26 2014
Свличане на земна маса без малко не предизвика скъсване на тръба с газ при ремонта на главния булевард "Стефан Стамболов" в Димитровград. На мястото се извършват изкопни работи във връзка с изпълнението на Водния проект за 13 млн. лв. 
Земните пластове поддали въпреки монтираните укрепителни съоръжения в дълбокия 3-метров изкоп, разказаха работниците и техническия ръководител на обекта.   
Благодарение на бързата намеса на строителите тръбата с газ не пострадала при свлачището. Тя била обезопасена с въже, което не позволило разместването й, а оттам и почти сигурното й скъсване и изтичане на газ. 
Работим усилено, но както виждате възникват извънредни обстоятелства, с които трябва да се справяме в движение и то в зимни условя, коментираха работници. 
Припомняме, че наскоро кметът Иво Димов постави срок за завършване на предвидената за ремонт отсечка по булеварда до 25 февруари. Причината градоначалникът да настоява е, че след месец ще се застъпят строителните дейности по Водния цикъл и изграждането на новия жп надлез. 
За да не се образува транспортна тапа в града идеята е именно "Ст. Стамболов" да поеме основния автомобилен трафик през пазарните дни. Както вече писахме до него пристигащите за тържището от Хасково и Пловдив ще ползват обходен маршрут.            


Въпреки укрепителните съоръжения земната маса се свлича 
Огромни тръби, които ще бъдат полагани в земята, вече са доставени на място 
     "Стефан Стамболов" остава затворен до края на месеца

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?