DGNEWS.EU

Димов към съветниците: Спрете да товарите с разходи общината

Димов към съветниците: Спрете да товарите с разходи общината
Jan 31
14:39 2014
"Практиката да се товари общината с разходи без ясна икономическа обосновка продължава с пълна сила. Тази тенденция да се вдигат разходите и да се намаляват приходите, което се забелязва ясно и категорично от началото на мандата, не води до нищо хубаво. Свивайки приходите намалявате и възможността общината да действа адекватно в сфери като образование, инфраструктура, пътища и др.". 
С тези думи кметът Иво Димов се обърна към местните парламентаристи на вчерашното заседание на ОбС. Повод за реакцията му стана приемането на решение за намаление на данъците за автомобилите до минималните прагове по предложение на председателя на ОбС Стефан Димитров. 
Иво Димов бе категоричен, че това ще ощети бюджета на общината за следващата година със 150 000 лв. Той определи решението като популистко, тъй намалението  няма да важи за настоящата 2014 г. и се като се прави без сериозна икономическа обосновка. Градоначалникът представи донни от други много по-малки общини от Димитровград, където данъците са много по-високи.  
"Дайте да махнем всички такси и данъци и да не ги събираме в полза на обществото. Тогава нещата ще си дойдат на мястото.", заключи възмутен Димов. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?