DGNEWS.EU

ГЕРБ лансира БСП кадър за кмет на Сталево

ГЕРБ лансира БСП кадър за кмет на Сталево
Jan 30
16:28 2014
Неформална коалиция между ГЕРБ и БСП в община Димитровград лъсна явно днес на заседанието на ОбС. Това стана при определяне кой да стане временно изпълняващ кмет на село Сталево до провеждането на частичните избори на 16 март т.г. 

По две номинации дебатираха съветниците.Те отхвърлиха предложението на шефа на ОбС Стефан Димитров поста на покойния Панчо Панушев-Мърфи да поеме неговият секретар в кметството Станка Стойчева.Номинацията на Димитров следва досегашната практика в общината, кметския пост да се поема от човек в системата, а не от външен. ОбС пренебрегна аргумента, че за краткото време от месец и половина е излишно да се назначава нов чиновник на заплата, който дори няма да може да навлезе в работата.  
Стойчева, както и неколцина нейни поддръжници от Сталево, днес присъстваха на дебатите в залата. Те обаче напуснаха заседанието възмутени, след като мнозинството в ОбС от ГЕРБ и БСП подкрепи фаворита на градоначалника Иво Димов за поста - Иван Сталев, който е бил кмет на Сталево от 1995 до 2003 г.
След решението земеделецът Данчо Данев заяви, че новата коалиция между БСП и ГЕРБ в Общинския съвет е вече факт. Предвид факта, че най-отявленият гербер в Димитровградско - кметът Димов лансира 73-годишният председател на партийната организация на БСП в селото. 
Кому са нужни две номинации при положение, че ще има избори в Сталево след месец и половина се коментира в кулоарите днес. Оказва се, че битката всъщност не е в това кой да поеме временно кметския пост в селото, а кой ще организира провеждането на частичните избори на място.  

Иван Сталев


Станка Стойчева


Сталевци напуснаха сесията възмутени, от факта че ГЕРБ си назначи кмет на БСП в Сталево

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?