DGNEWS.EU

Експлозия изби тераса в Димитровград, жертви няма

Експлозия изби тераса в Димитровград, жертви няма
Jan 15
13:22 2014
Експлозия изби заградена тераса на апартамент на улица "Софроний Врачански" № 3 в Димитровград. От сутринта мястото се охранява от полиция, а собствениците бяха отведени да дадат показания за инцидента в районното управление на града. В дома са живеели семейство пенсионери със сина си.  
Взривът станал около 6 часа тази сутрин. Жертви или пострадали няма нито в жилището на първия етаж, нито в съседните апартаменти, които са дори без поражения. Това разказаха съседи по повод инцидента. Хората помислили че има земетресение. Събудил ги тътен, но не разбрали за експлозията.  
Вълната е избила напълно панелната стена на терасата ведно с алуминиевата дограма, разкъсвайки желязната арматура. Не става дума за взрив от газ, сочи първоначалния оглед на мястото, направен от наш екип. В жилището обаче ясно се виждат поражения от гръмнала електрическа инсталация. Въпреки това в жилището има ток.
Предполага се, че експлозията е причинена от флакон ароматизатор, съобщи бТВ. Колкото и невероятно да звучи това потвърждават и присъствали на мястото експерти. Екип на районната противопожарна служба също е направил оглед на мястото и са отнесли за анализ гръмналия флакон. За да се стигне до експлозията той е бил нагрят, категорични са експертите. Проверката тепърва ще установява как това е станало предвид че по време на инцидента всички в жилището са спели.    Нагар от експлозията показва най-вероятното място на експлозията 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?