DGNEWS.EU

Успешен старт на тепиха за борбата в Димитровград

Успешен старт на тепиха за борбата в Димитровград
Jan 13
14:39 2014

Борците Виктория Бобева и Димитър Иванов дадоха отличен старт на новата година за спортен клуб по борба „Димитровград". Двамата състезатели на клуба завоюваха сребърни медали на държавното лично първенство за жени и мъже, провело се на 11 и 12 януари в София.

В дебюта си при мъжете Димитър Иванов направи изключително постижение. 17-годишният димитровградчанин завоюва сребърен медал в категория 57 кг. Той отстранява противниците си с чисти победи с туш и технически туш. На финала Иванов е срещнал много по-опитния съперник Георги Вангелов от „Армеец-ЦСКА”. Митко се раздал докрай в атрактивния двубой, но не успял да надвие европейския и вицесветовен шампион за юноши, и загуби по точки. Успехът на Димитър се изплъзнал и заради прекаран наскоро тежък грип.

При жените Виктория Бобева също безапелационно остсрани противниците си в категория 63 кг до финалната среща. Спортистът на 2013-а година на Димитровград не успя да се справи със звездата на българската женска борба в този момент Тайбе Юсеин, която е двукратна световна вицешампионка при жените последните две години.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?