DGNEWS.EU

Кметът Иво Димов: Няма заиграване със затварянето на пътя Хасково-Димитровград

Кметът Иво Димов: Няма заиграване със затварянето на пътя Хасково-Димитровград
Jan 11
16:12 2014

Заиграване по темата със затварянето на пътя Хасково-Димитровград няма, коментира пред dgnews кметът на Димитровград Иво Димов. Повод за реакцията му бе изказване на председателя на ОбС Стефан Димитров на пресконференция от вчера.

Както вече писахме, предстоящите промени в движението между двата града бе обсъждано между градоначалникът и членът на Управтелния съвет на агенция „Пътна инфраструктура” Дончо Атанасов ден по рано.  

„До срещата ми с Дончо Атанасов, официално в общината писмено становище затова как, по какъв начин, откога и докога ще бъде затварян пътя Хасково-Димитровград и въобще дали това ще се случи – няма постъпило. Моите възражения, ако трябва всеки път ще го повтарям, са в посока да се избегнат неуредици и недоразумения преди  евентуално затваряне на пътя, защото тогава ще бъде късно. В тази посока бе и една от темите, която коментирхве на срещата с Дончо Атанасов.”, заяви Иво Димов.

„Очаквам следващата седмица временната организация за движение по пътя Димитровград-Хасково да бъде предоставена в община Димитровград, за да видим какви са намерениията на АПИ и на фирмата изпълнител на автомагистрала „Марица”.

Другият важен проблем, който коментирахме, бе за въвеждане на нова временна организация на движение в раойна на кръстовището на село Крепост предвид многобройните инциденти там, и по специално проблемния ляв завой на идване от Димитровград в посока Крепост, както и евентуалният ремонт и рехабилитация на пътя от Черноконево до спирка „Бейрут” в квартал „Марийно”.

„Г-н Атанасов сам потърси среща с мен, за да се извини и се съгласи, че това което се случва не е нормално. Той обеща да вземе мерки затова Областно пътно упврление в Хасково и АПИ да изпращат своевременно информация за тяхните немерения. За мен е недопустимо и немислимо да се говори в посока за затваряне на движението и аз предварително сигнализирам, защото при нас, като заинтересована страна, черно на бяло нищо конкретно не е постъпвало”, коментира още кметът на Димитровград.

Той доплни, че по отношение цената на билета до Хасково, всеки един превозвач има разписан маршрут и единична цена, и промяна е възможна само по определена нормативна процедура, а не от днес за утре. „Ако се затвори изцяло пътя и превозвачите трябва да обикалят през с. Горски извор, километрите са увеличават и тогава би било редно да поискат промяна, но след като се извървят тази процедура и след решение на ОбС, което г-н Стефан Димитров знае много добре”.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?