DGNEWS.EU

Заиграват с темата затварят пътя Дг-Хасково, вдигат цената на билета

Заиграват с темата затварят пътя Дг-Хасково, вдигат цената на билета
Jan 10
16:13 2014
Опит да се заиграва по темата, че предстоящото временно затваряне на главния път Хасково- Димитровград за тежкотоварни автомоблити над 3,5 т ще вдигне цената на билетчето за обществен транспорт в двете посоки, заподозря шефът на ОбС в Димитровград Стефан Димиторв. Повод Димитров да излезе със свой коментар по въпроса станаха телевизионни изказвания на кмета Иво Димов и управителят на димитровградската автогара Господин Георгиев.
"Пътят от Димитровград до Хасково няма да се затваря за леки автомобили, за обществения транспорт и за тежкотоварните камиони до 3,5 т. Не знам защо се спекулира по този начин. Не му прави чест на кмета, защото 4 години докато бяха ГЕРБ на власт, строителството на автомагистрала "Марица" бе замразено близо година", коментира Димитров.  

Стефан Димитров, председател на ОбС-Димитровград

Според него, превозвачите в региона използват момента с гласените промени в движението, за да подготвят пътниците за предстоящо увеличение на цената на билетите до областия град и обратно. "Не може да има увелчение на билетите. Ако Господин Георгиев защитава интересите на един превозвач, и сега се чудят как да увеличат цените и как да убедят населението, че това трябва да стане. Той трябва да е наясно, че пътят Димитровград- Хасково няма да бъде затварян за обществен транспорт. Недобства ще има, но нека не се нажежава излишно обстановката и да плашим хората., коментира Димитров. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?