DGNEWS.EU

Привикват шефът на болница "Света Екатерина" на Председателски съвет на ОбС

Привикват шефът на болница "Света Екатерина" на Председателски съвет на ОбС
Jan 10
15:25 2014

Данни за актуалното финансово състояние на димитровгрдскита болница „Св. Екатерина” и идеи за бъдещото й развитие ще представи д-р Здравко Наков на председателите на сесийни групи в Обшинския съвет, информира неговият председател Стефан Димитров. ВрИД управителят на здравното заведение ще запознае съветниците идния четвртък на председателски съвет, на който ще се определя дневния ред за предстаящото на 30 януари редовно заседание на ОбС.

Тогава се очаква съветниците да решат дали да се удължи срока на конкурса за управител на болница „Св. Екатерина” или да се стартара нова процедура. Димитров посочи, че забавянето на настоящата, се дължи на забавения отговор от Министерство на здравеопазването дали другият кандидат - д-р Християн Стойков отговаря на изискванията за управител. ОбС го избира, но ведомството решава дали да го впише такъв или не.

Днес Стефан Димитров информира, че болницата все още няма подписан Рамков договор със здравната каса за 2014 г. Въпреки сериозните задължения към доставчици, в момента „Св. Екатерина” все още няма програма за разсрочено плащане на натурпаните над 2,5 млн. дългове. Това той  отдава като резултат от липсата на диалог. „Всички партии представени в ОбС коментират калко са загрижени за болницата, но никоя не иска да се ангажира с решаването на проблемите”, коментира Димитров.    

Като доказателство за влошената комуникация между здравното заведение и общинска администрация, Димитров посочи факта че при посещението си в болницата на Бабин ден кметът пропуснал човека, който представлява тази институция, а именно д-р Здравко Наков.  

Припомняме, че отношенията между градоначалникът и болничният шеф стигнаха точката на замръзване след натрепване на големите дългове и нежеланието на д-р Наков да оваканти добороволно поста. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?