DGNEWS.EU

Партия БАСТА откри офис в Димитровград с водосвет

Партия БАСТА откри офис в Димитровград с водосвет
Jan 09
19:36 2014

Свой офис откри тази вечер официално в Димитровград политическа партия Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията (БАСТА). Водосвет за успех на политичската формация отслужи отец Георги Тодев. Това вторият офис, който партията открива в областта, след този в Хасково. Все още обаче БАСТА чака официалната си регистрацията си по Закона за политическите партии.

На откриването на димитровградския офис присъстваха един от иделозите на БАСТА и бивш депутат и кординатор на ГЕРБ Иван Петров, общинският съветник в Димитровград Диян Георгиев и близо 20 членове на партията.

Между 300 и 400 наброява членската маса на БАСТА в Димитровград, приблизително толкова е тя и в град Хасково. В близко време предстои формацията да разкрие офиси в Симеоновград, Свиленград и Харманли. В по-малките общини в областта като Минерални бани, Любимец и др. от партията обмислят да имат само свой представител, но без партиен клуб, сподели Петров.

С днешното откирване на офиса даваме офицално старт на политическата година. С наближването на изборите задачати ни да печелим доверието на хората, не само като личности, но и като политическа формация и платформа, която ще представим нараства, допълни Петров.

В понеделник се очакват още актуални новини около партия БАСТА. Утре съучредителите на партията се събарт в София, за бистрят коалиционната си политика и участието в евроизборите. Сред разискваните теми ще бъде дали партията ще се яви сомостоятлно на изборите за Европейски парламент или ще подкрепи подходяща дясна кандидатура ще разискват още партията.Отец Георги пали свещ за успех на партията


Иван Петров: БАСТА няма да подкрепи ГЕРБ в евровота с Цветанов начало

Г-н Петров ще издържи ли правителството до евроизборите?

Мисля, че сезонът, не е най-подходящото време за ново преустроствойство. Мисля че евроизборите ще бъдат лакмуса за състоянието на политическите формации. Всеки от големите партии ще провери как стои на политичаската сцена и в зависимост от резултатите ще определи как ще действа. Ако се окаже, че управляващите имат силен гръб и подкрепа, смяната на правителството няма да е достатъчно основателното. Обратното, би означавало че трябва да се пренареди политическото представителство в Народното събрание, което става с избори.

Коя дясна партия не бихте подкрепили?

Ако Цветан Цветанов е водач на предизборния щаб и ръководи организационно ГЕРБ, нашето излизане от партията беше на тази основа и затова няма как да стане. Но виждате как се обръщат нещата - ГЕРБ от партия против статуквото се правърна в партия на статуквото.

Колко предвиждате, че Волен Сидеров ще остане в политиката оттук нататък?

Не мога да кажа. Не съм човек, който прави такива прогнази. Но това което става в партията не е хубаво.

Споделяте ли , че се прави опит да бъде окончателно елиминиран от политиката?

Доста конспиративен и се струва този вариант.Подарък за новия офис донесоха учредители на БАСТА от Симоеновград


Деян Георгиев щедро разливаше вино по чашите  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?