DGNEWS.EU

Започна изваждането на подземните резервоари на бензиностанцията до Водната кула, пожарната нащрек

Започна изваждането на подземните резервоари на бензиностанцията до Водната кула, пожарната нащрек
Jan 08
14:27 2014
Изваждане на първия от трите резервоара на разрушената бензиностанция на "Петрол" до Водната кула в Димитровград започнаха днес работници на общинското предприятие "Благоустрояване". Първоначално багери разкопават терена около вкопаните в земята цистерни, след което с кран резервоарите ще бъдат извадени на повърхноста. 
При стриктно спазване на изискванията за безопасност протича акцията, увери се на място екипът ни. Демонтажът на връзките към резервоарите и тяхното обезопасяване бе извършено от екип огнеборци на димитровгрдската служба по противопожарна и аварийна безоппасност. 
Изваждането на ограмния резервоар предизвика интерес сред случайните минувачи, които слизаха по стълбите до Водната кула. Скоро тази архитектурна еблема за Димитровград също ще бъде премахната заради изграждането на новия жп надлез и кръгово движение там. От другата седмица се очаква районът да бъде отцепен във връзка със старта на строитителните дейности по проекта и поставянето на поддържащите пилони за новото пътно съоръжение.   

Отстраневането на връзките към резервоарите бе извършено с помощта на огнеборци

Подземният резервоар

Тези стълби скоро ще останат в историята

Теренът пред Водната кула вече е изравнен.Няма и помен от бензиностанцията

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?