DGNEWS.EU

Пристигнаха първите тирове на буферния паркинг в Узунджово

Пристигнаха първите тирове на буферния паркинг в Узунджово
Снимка: Областна администрация - Хасково
Mar 27
11:55 2020

Първите 64 тежкотоварни автомобила са пристигнали с организиран конвой тази сутрин на временния буферен паркинг на бившето летище „Узунджово“, съобщават от областна администрация.  На място да координират дейностите по логистиката на временния паркинг и да следят за тяхното изпълнение бяха областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, кметът на общината Станислав Дечев, директорът на ОДМВР-Хасково ст. комисар Ангел Цанков и шефът на Областното пътно управление инж. Радостин Ламбрев.

На бившето военно летище тази сутрин беше и директорът на "Гранична полиция" гл. комисар Светлан Кичиков. Той заяви, че опашката от тежкотоварни автомобили по автомагистрала „Марица“ на изход към Република Турция се е стопила и вече е около 5 км. Пропускателността на пункта в Турция се е ускорил и на ден преминават около 1200 тира. След като бъдат обработени на граничнопропускателният пункт, чакащите на буферния паркинг тежкотоварни автомобили се пропускат поетапно, съпроводени от полицейски патрули, поясни той.

Работата по обработката на терена продължава. Вече са позиционирани осветителни тела, химически тоалетни и водоноски, предназначени за нуждите на шофьорите. На паркинга има непрекъсната охрана, ще бъде осигурен и кетъринг, информират още от областна администрация.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?