DGNEWS.EU

Спират камионите по пътя Димитровград-Хасково преди Коледа?

Спират камионите по пътя Димитровград-Хасково преди Коледа?
Dec 10
16:16 2013
Движението на тежкотоварните автомобили по пътя Димитровград - Хасково вероятно ще бъде спряно от 20 декември до 7 юли догодина. Това става ясно от писмо на строителите на магистрала "Марица" до кмета Иво Димов, след негово запитване направено на 5 този месец. Предколедната мярка за ограничаване на движението е вече съгласувана с областните дирекции на МВР в Хасково и Стара Загора, както и с пътните управления на двата града.

Камионите ще ползват обходен маршрут през селата Добрич и Горски извор, както писахме наскоро. Ограничението на движението не засяга останалите леки и лекотоварни автамобили до 3,5 тона. Те ще продължат да използват пътя Димитровград-Хасково, но в района на строящата се магистрала ще бъдат отбивани по временно изградена лента на движение, до дясното платно.  

Строящата се магистрала "Марица"
Табелите за обходните маршрути бяха поставени по главния път Димитровград-Хасково в края на миналия месец. Още тогава градоначалникът сподели притесненията си, че с пренасочването на камионите, целия тежкотоварен трафик ще започне да преминава през ремонтирания това лято път на димитровградското с. Каснаково. Тогава кметът се закани да забрани движението на камионите по участъка и да разположи патрули на общинска полиция, които да пазят пътя.   


0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?