DGNEWS.EU

Снегонавявания и заледявания създават проблемни зони в общината

Снегонавявания и заледявания създават проблемни зони в общината
Dec 10
12:37 2013
Снегонавявания и заледявания по пътищата са най-честите причини за възникването на проблемни зони в община Димитровград. Кризистните точки са описани в оперативния план на администрацията за зимното подържане на общинската пътна мрежа. 
Поради снегонавявания проблеми могат да възникнат по следните пътни участъци: от квартал Мариино към селата Бряст, Здравец и Странско; по пътя към с. Великан и отсечката Ябълково-Сталево-Скобелево. Чести заледявания пък се образуват по пътя от с. Радиево към селата Голямо и Малко Асеново; пътя Димитровград-Черногорово-Воден и пътя между селата Добрич и Крум. 
Като проблемни зони в плана са описани още новото кръгово движение на изхода към Хасково и ул. „Марица” в квартал Мариино, обясни Диана Дончева от общината.


Съгласно действаща заповед, при снеговалеж водачите на моторни превозни средства са длъжни да освобождават незабавно пътните платна по главните улици и кръстовища в града. Неправилно спрелите или неволно затрупани автомобли ще се отстраняват за сметка на собствениците им.
Общината е в пълна готовност за зимния сезон. Всички фирми ангажирани със снегопочистването разполагат с необходимата техника и материли за обработка на общинската пътна мрежа, е показала проверка обясни Дончева. За зимнната поддръжка на пътищата тази година общината е заделила 230 хил. лв., от които 110 хил. лв. са селата. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?