DGNEWS.EU

"Да за Димитровград": ОИК чете закона като дявола евангелието

"Да за Димитровград": ОИК чете закона като дявола евангелието
Nov 17
14:20 2015

Коалиция "Да за Димитровград" ще обжалва решението на Общинската избирателна комисия за заличаване на Стефан Димитров  от списъка с избрани общински съветници. Това става ясно от пост на коалицията в социалната мрежа фейсбук. "ОИК Димитровград отново се опитва да чете избирателния закон като дявола евангелие, в опит да угоди на управляващите. Ние, от своя страна, основавайки се на същия този закон ще обжалваме решението. Нека съдът се произнесе!", гласи разпространеното становище.

Припомняме, че късно вчера ОИК - Димитровград оповести решението си да заличи служебно Стефан Димитров, тъй като същият не е положил клетва и не е подписал клетвен лист на първото заседание на Общински съвет - Димитровград на 5 ноември и не е заявил писмено пред ОИК-Димитровград, че е бил възпрепятстван да присъства на сесията. Сред мотивите са още, че Димитров до момента не е подал и заявление за полагане на клетва преди редовното заседание на 26 ноември.

Припомняме, че в съседно Хасково се разигра друг казус. Там доскорошният кмет Георги Иванов сам се отказа да е съветник още преди полагането на клетва. Желанието му обаче не бе уважено от тамошната ОИК и оспорено с мотива, че отказ може да има само след полагането й. В Димитровград обаче избрани общински съветници бяха заличени именно преди първото заседание на ОбС и полагането на клетва. Явно че всяка Общинска избирателна комисия си чете закона по свой начин.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли забрана на рекламата за хазартни игри и ограничаване местата за продажба на лотарийни билети?