DGNEWS.EU

Бургелов стана Пазител на традициите, представи в изложба женската красота

Бургелов стана Пазител на традициите, представи в изложба женската красота
Dec 05
09:02 2013
Със званието "Пазител на традициите" бе удостоен председателят на Клуба на дейците на културата в Димитровград Инко Бургелов от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите. Грамотата му бе връчена снощи при откриването на "Красотата на съвършените неща " в зала "Асен Крайшников" в Димитровград. 
Втората самостоятелна фотографска изложба на Инко Бургелов е съвместен проект с димитровградския Ротари клуб. Тя е първата от замислените три благотворителни прояви на местните ротарианци за каузата набиране на средства за стипендии за даровитите деца на Димитровград. Втората ще се състои на 6 февруари догодина в хасковската галерия "Форум", а трета - на 25 март на бала "Благовещение", която ще е съпроводена с благотворителен търг.
Инко Бургелов и неговите съвършени неща представи литераторът Живко Русев, който бе довел част от своя култов 9 "а" клас от СОУ "Л. Каравелов". "Няма по-голяма илюзия и по конкретна реалност от женската красота. Ако перифразирам казаното от гръцкия философ - никога не можеш да снимаш два пъти една и също жена - всяко движение, всяка извивка или изражение, моментното проблясване на погледа или на усмивката, това са все неща които дори и да са типични и индивидуално привични - никога не се повтарят", сподели Русев.   "Продължавайте да бъдете все така красиви, за да правите света по съвършен", пожела при откриването на изложбата председателят на Ротари клуб д-р Георги Тонев. С това се съгласи и зам.-председателят на ОбС Димитър Петров, който откри официално изложбата.  
Зала "Асен Крашников" трудно побра всички любители на женската красота. За радост на силната половина в залата, събитието уважиха два от фотомоделите на Инко Бургелов - Мария Райкова и Фани Христова. Димитровградчанките снимат съвместно от 4 месеца, а сесиите отнемат между 5 и 6 часа дневно.        Първата самостоятелна изложба на Инко Бургелов бе "Моята България". През 2007 г. неговият обектив запечата неповторими пейзажи и уникални снимки от въздуха.

Живко Русев представи изложбата и нейния автор 
Д-р Георги Тонев и Димитър Петров 

Митя Йорданов създаде настроение на пианото, а театралът Делчо Тодоров е захласнат по изкуството на Бургелов  

Ученици също с интерес разгледаха изложбата0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?