DGNEWS.EU

Стефан Чурчулиев откри Спомени от лятото

Стефан Чурчулиев откри Спомени от лятото
Dec 02
19:13 2013
Изложбата си „Спомени от лятото" откри тази вечер в Димитровград Стефан Чурчулиев, син на Петко Чурчулиев, чието име носи градската художествената галерия. В нея той подреди 13 платна от пясък и 3 рисунки на морска тематика. В творбите си той е използвал техники с наслагване на различни по вид и цвят пясъци, които събира по време на пътуванията си до различни точки на света.  Това е третата самостоятелна изложба на талантливия творец в Димитровград. В нея са включени пейзажи и живопис в топли пясъчни цветове и графики. „Спомени от лятото" ще остане в димитровградската галерия до края на януари 2014 г. Всеки, който желае ще може да направи откупка на творба. 
Много приятели и гости уважиха изкуството на Стефан Чурчулиев тази вечер. Една от представените в изложбата картини вече е собственост на фамилията юристи от града Магдалена и Николай Колеви, известни кdто ценители на изобразителното изкуство. Натюрмортът е бил откупен наскоро от столична галерия.  
Стефан Чурчулиев е инициатор на летните художествени пленери в Димитровград, а негови творби традиционно са включени в калeндара на общината, който се издава по повод рождения ден на града - 2 септември.0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?