DGNEWS.EU

Европейският съюз дава 40 тона храни на 1963 бедни от община Димитровград, 19 не дочакаха

Европейският съюз дава 40 тона храни на 1963 бедни от община Димитровград, 19 не дочакаха
Dec 02
08:48 2013
1963 бедни от община Димитровград ще получат 40 тона храни от интервенционните запаси на Европейския съюз. Раздаването на втория транш помощи стартира от днес, 2 декември в офиса на Червения кръст на ул. "Цар Симеон" № 11.
Социално слабите ще получат ориз, захар, олио, фасул, леща, картофено пюре, мед, конфитюр и вафли. За разлика от първия транш помощи в този няма брашно. Припомняме, че през октомври т.г. хранителни пакети от 25 кг получиха 1620 души в Димитровградско, а 343 не дойдоха да ги вземат. Те ще могат да получат полагащото им се сега.
Междувременно 19 бедни от общината не дочакаха втория транш помощи. Пакетите на починалите ще бъдат разпределени между социалните заведения в общината съобразно техните бенефициенти. Храните ще бъдат предадени с протокол от комисия след приключване на кампанията на 21 декември, обясниха от БЧК.  
  
Право на еврохраните имат лица, получавали помощ за отопление; лични асистенти на лица с увреждания или такива, които са взели парична помощ за първокласник м.г. Подпомогнати ще бъдат още майки или осиновителки, вземали месечни помощи за отглеждане на дете до 1 година. Лица, получавали месечни добавки за дете с увреждане през последната година, ветераните от войните с ниски доходи и др.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?