DGNEWS.EU

Младежи подкрепиха борбата срещу СПИН

Младежи подкрепиха борбата срещу СПИН
Dec 01
21:16 2013
Със запалване на 120 свещи тази вечер младежите от Общинския ученически парламент в Димитровград отбелязаха Световният ден за борба срещу СПИН - 1 декември.
Те подредиха свещите под формата на панделка, символизираща борбата с коварната болест, пред сградата на Детски и младежки център в града. Инициативата се прави за трета поредна година. Преди да запалят свещите младите хора обърнаха внимание на заболяването и начините за предпазване от заразяване.
Светлините успяха да привлекат вниманието на случайни минувачи. Иначе в акцията се включиха малцина, на които организаторите от Общинския ученически парламент раздадоха презервативи. 
В началото на инициативата бяха обявени победителите в конкурса за електронна картичка "СПИН - бичът на ХХІ век!", посветен на 1 декември. Във възрастовата група 5-7 клас първа е седмокласничката Стефани Пейкова от ОУ "Ал. Константинов", втора е нейната връстничка Мария Делчева от ОУ "В. Левски"- Ябълково, а трета - петокласничката Дарина Атанасова от ОУ "П.Славейков".
В групата 8-12 клас първенци са Елиян Димитров от 12 клас на професионналната гимназия по химични и хранителни технологии "Проф. д-р Ас. Златаров", и десетокласниците Младен Тончев от СОУ "Л.Каравелов" и Ивелина Ралева от ПМГ "Ив. Вазов". Те получиха грамоти, клавиатури, тонколони и компютърни мишки.

Шефката на Детския и младежки център Радка Тодорова показа наградите раздадени на победителите в конкурса   

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?