DGNEWS.EU

Спират камионите по пътя Димитровград - Хасково, може и всички МПС?

Спират камионите по пътя Димитровград - Хасково, може и всички МПС?
Nov 29
23:36 2013
Движението на тежкотоварни автомобили по главния път Димитровград-Хасково ще бъде пренасочено по обходни маршрути. Към момента официална информация откога се въвежда временната ограничена мярка и за кои МПС се въвежда няма. Монтирани при разклона за село Добрич жълти указателни табели обаче красноречиво показват, че то предстои. 
Новината за готвеното внезапно затваряне на пътя буквално разгневи кметът на Димитровград. Иво Димов разбрал за гласеното ограничение не от отговорните институции, а от телефонни обаждания на разтревожени познати, които го потърсили за подробности. Неспирните обаждания го принудили да потърси обяснение за случващото се от шефа на Областното пътно управление в Хасково Живко Боговски. В разговора станало ясно, че тежкотоварните камиони, идващи от Стара Загора в посока Свиленград, ще бъдат отклонявани от село Средец към Симеоновград, а пътуващите към Хасково и Кърджали ще минават по обходен маршрут през Добрич и Горски извор към Е-80. Леките автомобили, микробусите и обществения транспорт пък щели да заобикалят по отбивка от 300 м покрай главния път Димитровград-Хасково, обяснил по телефона Боговски.   "Това е неофициална информация. Официално никой не ни е уведомил - нито Областно пътно управление-Хасково, нито агенция "Пътна инфрастуктура". Това, което г-н Боговски ми каза в личен разговор, аз не мога да приема като достоверно, надявам се да е така, както се надявам и да не затварят пътя. Според мен ситуацията е недопустима.", коментира възмутен градоначалникът. Той предприе обход до строящата се край село Крепост магистрала, за да се увери лично в предстоящите промени на движение и поставените ограничителни знаци. "Така монтирани табелите показват, че е възможно целия трафик от Димитровград към Хасково да бъде пренасочен през Добрич и Горски извор. Искрено се надявам този първоначален вариант, който пискаха строителите на магистралата да не се случи, защото тогава вече ситуацията ще стане взривоопасна", заяви кметът. 

"Изход. Хасково" - Това видя под найлона кметът Иво Димов, който екипът ни засече на мястото
Другото, което ме безпокои е, че с въвеждане на ограничението, целия тежкотоварен поток ще избере да минава по ремонтирания път през Каснаково. Ние ще направим всичко възможно това да не се случи. Още в понеделник ще разпоредя монтирането на табели, забраняващи движението по отсечката за автомобили с тегло над 3,5 тона. Тъй като знаците едва ли ще спрат камионите, ще поискам на място да се разположи пост на КАТ и лично ще изпратя екип на общинска полиция", заяви Иво Димов пред dgnews.
Припомняме, че през октомври строителите на аутобана"Марица Хайуей" поискаха затваряне на главния път Димитровград-Хасково за 6 месеца. За намерението се замълча след острата реакция на димитровгрдска община и намесата на КАТ и АПИ. 
Според появила се през последните часове също неофициална информация, ограничението в движението на пои пътя Димитровград- Хасково ще бъде въведено от догодина.   

Градоначалникът снима указателната табела преди разклона за село Добрич 

Този багер вероятно ще прокарва черната отбивка покрай главния път, по която ще се движи обществения транспорт през зимните месеци 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?