DGNEWS.EU

Обявиха три коледни конкурса, правят трапеза на площада

Обявиха три коледни конкурса, правят трапеза на площада
Nov 27
15:42 2013

Започнаха записванията за участие в конкурс за коледни и новогодишни ястия, организиран от община Димитровргад. Вкусотиите и лакомствата ще бъдат представени на специална Коледна трапеза на 14 декември от 12 ч на централния площад „България”. Специално за целта там ще бъдат разпънати специални шатри. 

Сръчните домакини и майстори кулинари ще могат да се представят в четири раздела, с неограничен брой ястия. Обредни хлябове и пити, постни и месни ястия, и сладки изкушения. В конкурса може да се участва, както индивидуално, така и семейно и групово. От общината разчитат тази година в онкурса да се включат и димитровградски фирми и производители. 

При записване готвачите трябва да посочат име на ястието си и съответно рецептата за неговото пригатвяне. Ястията ще се оценят от жури, а за победетилети в четирите категории ще има предматни награди. Записвания могат да се правят на тел. 0391 68-288 или в сградата на община Димитровград.

Още два конкурса обяви общината по повод предстоящите празници. Единият е за най-красива сурвачка, ораганизиран съвместно с Историческия музей. А другият за най-красива украса на училищe и детска градина,в който общината ще раздаде награди за 1400 лв. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?