DGNEWS.EU

Деца с увреждания откриха изложба в кметството

Деца с увреждания откриха изложба в кметството
Nov 13
13:24 2013
Своята първа самостоятелна изложба представиха тази сутрин възпитаниците на Дневния център за деца с увреждания в Димитровград. На официалното й откриване във фоайето на сградата на общината присъстваха малките творци с техните родители, приятели и гости. Там платна с приложно изкуства ще останат до крея на седмицата, след което ще бъдат преместени в Историческия музей.
Изложбата е под мотото "И ние можем" и е по повод Международният ден на толерантността. В нея са представени платна с невероятно красиви апликации направени с природни продукти. В изработката им децата са използвали ориз, фасул, семки, леща, кус кус, пясък, вата и др. Съчетанието им с багрите са превърнали апликациите в уникални платна. За възпитаниците на дома изработката е била истинско преживяване, а не само форма на терапия.
Идеята ни е да покажем какви красиви картини могат да изработват нашите деца и по този начин привлечем общественото внимание към потребностите на децата с физиечски и умствени проблеми, но и да покажем техните възможности и талант, сподели директорът на центъра Ивелина Златева.Част от възпитаниците на Дневния център за деца с увреждания   

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?