DGNEWS.EU

Операция "Зима" започна по пътищата в областта

Операция "Зима" започна по пътищата в областта
Nov 06
11:46 2013
Масови проверки за изправността на светлинната и светлоотразителна сигнализация на автомобили, велосипеди, превозни средства с животинска тяга, селскостопанска техника и др. започна полицията в областта. 
Контролните органи ще следят спазват ли пешеходците правилата за безопасно пресичане и дали превозните средства им отдават необходимото предимство. Традиционната акция "Зима" ще се проведе в периода от 5 до 25 ноември. Целта е да се провери готовността на участниците в движението през есенно-зимния период и да се ограничат предпоставките за тежки произшествия.
От полицията съобщават, че през този сезон предпоставките за тежки пътно-транспортни произшествия се увеличават. Аварийността нараства, като относителният дял на загиналите пешеходци достига до 30 % от всички убити при катастрофи. Злополуките се увеличават и поради неизправни и нерегулирани фарове, съчетано с неправилното движение на пешеходци по тъмно. Нараства и броят на произшествията с автомобили, движещи се с износени и летни гуми на мокри, заснежени и заледени настилки.
Сред негативните фактори са липсващо или недостатъчно улично осветление в населените места, включително и на най-уязвимите участъци, пешеходни пътеки и кръстовища, отсъствие на хоризонтална маркировка в населените места и извън тях. 
Засиленият контрол ще продължи през целия есенно-земен период, съобщават от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Хасково. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?