DGNEWS.EU

Отличиха победителите ученици в конкурс за светлината в Димитровград

Отличиха победителите ученици в конкурс за светлината в Димитровград
Mar 18
18:16 2015
Най-добрите ученически проекти за светлината отличи днес Община Димитровград. Разработките са отличени в общинския конкурс посветен на Международната година на светлината `2015 под надслов "Пролетно равноденствие". Победителите в конкурса презентираха своите разработки в зала "Гросето " днес следобед.

Слънчевата светлина бе темата на проектите, в които са участвали ученици от всички училища. Конкурсът показа, че димитровградските ученици боравят добре с материята по физика и информационни науки, за което важна роля имат и техните преподаватели, подчерта Антоанета Шаркова от общината. 
Събитието уважи експертът по физика в Министерството на образованието и науката Валя Иванова, която похвали органцзаторите, учениците и учителите за показаните знания и сриозна работа по проектите. Тя заяви, че благодарение на отличните преподаватели Димитровград държи високо образователно ниво в областта на физиката. Тук е и най-добрата обсерватория в страната, подчерта в изказването си Иванова. Презентациите уважи и екпертът в РИО - Хасково Живка Стайкова.
Наградите бяха връчени в две възрастови групи. В първата 5-7 клас на победител е Христо Колев от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий", който презентира проекта си "Светлината около нас". На второ място са класирани Диляна Георгиева от ОУ "Пенчо Славейков" и Стефан Захариев от ОУ "Ал. Константинов". Трето място журито е присъди на Деница Михова от ОУ "Ал. Константинов".
При по-големите от 8-12 клас, журито класира на първо място на Мерилин Али от ПМГ "ИВан Вазов", втора стана Мария Димова от ЕГ "Д-р Ив. Богоров", а трети е Михайл Кирков от СОУ "Любен Каравелов".
Поощрителна награда бе връчена и на Велислава Колева от ОУ "Св.Св.Кирил и Методий".


0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?