DGNEWS.EU

ПГ отчете постиженията си пред работодатели

ПГ отчете постиженията си пред работодатели
Feb 11
16:33 2015
Постиженията си по три проекта в областта на професионланото образование представи днес пред работодатели, гимназия "Проф. д-р Ас. Златаров" в Димитровград. В работната среща „Бъдеще за професионално образование“ бе отчетен напредъка в обучението и в учебните практики, за което голяма заслуга имат над 10 фирми от региона. 

Директорът на гимназията Георги Гочев сподели, че през миналата година училището е привлякло по 3 национални програми близо 340 000 лв., които вече са вложени в ремонти и в оборудване на училището, общежитието и учебните кабинети. Отделно по европейски проекти професионалната гимназия е привлякла над 51 000 лв., в т.ч. и в партньорство с Агенция по заетостта.   
"Нуждаем от работодатели, с които да си партнираме в различните специалности. Надявам се и бизнеса, и родителите да вникнат в смисъла и се убедят, че професионалното образование предоставя големи възможности не само за образованието и реализацията на децата, но и за реалното развитие на българската икономика", сподели Георги Гочев.


На срещата той представи и план-приема на училището за учебната 2015/2016 г. Догодина ПГ "Проф. д-р Ас. Златаров" четири паралалеки редовна форма на обучение с по две специалности: "Козметик" и "Автоматизириани системи на ІІ степен"; "Електронна търговия" и "Лаборант"; "Готвач"; и "Ел.обзавеждане на производството". Училището ще има и една паралелка задочно обучение със специалностите "Готвач" и "Електромоньор".В момента в училището се обучават 263 ученици в редовна, и 33 в задочна форма на обучение. Педагогическите специалисти са 31. С днешната среща училището стартира и т.нар. "Дни на Златаров", които ще бележат 130-годишнината от рождението на проф. д-р Асен Златаров. Честването ще продължи с различни прояви и спортни състезания до края на февруари. 
През 2014 г. училището бе обединено с бившия минен техникум в професионална гимназия. Същата година първоото професионално училище по химия в страната отбеляза 65 години от създаването си.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?