DGNEWS.EU

Финансират с 5000 лв. поезия и проза

Финансират с 5000 лв. поезия и проза
Feb 05
14:31 2015
Община Димитровград ще издаде алманах с творби на местни автори за Дните на поезията „Пеньо Пенев”, които се честват през май. Сборникът ще бъде финансиран с до 1000 лв. от отпуснатите общо 5000 лв. за книгоиздаване тази година. С останалите средства ще се подпомага финансово издаването на книги на местни автори.   

От днес стартира конкурсната сесия за финансирането, което се разпределя от комисия. Средствата се дават съгласно правилата за реда и условията за финансово подпомагане на книгоиздаването в общината, утвърдени от Общинския съвет. В обявата на общината е посочено, че ще се финансира само издаването на печатни издания с поезия и проза на местни автори. Припомняме, че миналата година бе финансиран и един фентъзи роман.  
Крайният срок за представянето на ръкописите е 21 март. Освен тях кандидатите трябва да представят бюджет на проекта, свои финансови и кадрови ресурси за реализация на проекта като привлечени партньори и други източници за финансиране и очакваната сума, с която да ги подкрепи Община Димитровград.
Документите се подават на гише № 1 в Центъра за информация и услуги за граждани, намиращ се във фоайето на Общината.

4 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?