DGNEWS.EU

Общината дава шанс за кариера на 10 младежи

Общината дава шанс за кариера на 10 младежи
Oct 16
15:56 2013
Кариерата си в общинска администрация Димитровград започнаха от днес 10 младежи до 29-годишна възраст. Днес кметът Иво Димов официално връчи трудовите договори на младите специалисти, които доскоро фигурираха в списъците с безработни. 
Наемането им стана възможно по програма "Старт в кариерата" на Агенция по заетостта. Част от тах ще работят в общински дирекции и отдели, а други в общински предприятия. Младежите са разпределени в дирекциите "Административни дейности", "Общинска собственост", "Правно-нормативно и административно обслужване", "Инвестицинонни дейности" и "финансови дейности".
Осигурената им от общината работа е за девет месеца. Това ще им даде възможност да натрупат първоначален стаж, който много от работодателите изискват при наемането на работа. При възможност част от младежите ще могат да останат и на постоянна работа в общинска администрация, заяви градоначалникът.
Пред младите кадри кметът Иво Димов и зампредседателят на ОбС Димитър Петров представиха европейският етикет за иновации и добро управление, присъдено на община Димитровград. Отличието бе връчено официално в рамките на годишната среща на местните власти, провела се през уикенда в Албена. Наградата е признание за успешно прилагане на принципите за добро демократично управление, качество на предоставяните услуги и добрите практики при изпълнение на публичните политики в общината. Евроетикетът е вторият, който Димитровград получава за добро управление и иновации.


Димов и Петров представиха заедно евроетикета за добро управление

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кои са най-наболелите проблеми в община Димитровград, според Вас?