DGNEWS.EU

Ученик от ПМГ с покана от научния институт на Масачузетския университет

Ученик от ПМГ с покана от научния институт на Масачузетския университет
Jan 20
17:08 2015
Деветокластникът от ПМГ "Иван Вазов" в Димитровград Димитър Джангозов е поканен да се включи в работата на Изследователския научен институт на Масачузетския технологичен институт в САЩ. Той ще премине през интервю, което му дава шанс да стане част от българската група, която замине зад Океана това лято. Поканата към Димитър е била отправена по време на 15-ата ученическа конференция на Ученическия институт по математика и информатика (УчИМИ) към БАН, похвалиха се от елитната гимназия. 

В престижния форум, провел се от 16 до 18 януари в Пловдив, димитровградската ПМГ участва с общо шестима свои възпитаници: Деян Самарджиев, Атанас Орманов, Атанас Цеков и Никола Тодев (X "а" клас), Жаклина Иванова и Димитър Джангозов (IX "а" клас). Димитър е бил отличен с грамота за проекта си „Настроения“, което му осигурява финансиране за Пролетната конференция на УчИМИ през месец април. Много добро представяне са направили и останалите участници на ПМГ „Иван Вазов“, които на форума също са били отличени с грамоти.
В 15-ата ученическа конференция са участвали 47 проекта от цялата страна. От разработките 20 са в областта на математика, а останалите по информатика и информационни технологии. Журито оценявало проектите са научни светила у нас, които подготвят националния ни отбор. Научни ръководители на вазовци са преподавателите Добринка Донева, Снежа Димитрова, Йорданка Стоилова и Драгомира Стоянова.

Димитър Джангозов

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?