DGNEWS.EU

Освободиха шефа на Благоустрояване, застъпва нов в понеделник

Освободиха шефа на Благоустрояване, застъпва нов в понеделник
Oct 11
12:32 2013
Управителят на общинското предприятие "Благоустрояване" в Димитровград Георги Делчев е бил осводен от поста преди дни. Най-вероятно от понеделник, 14 октомври мястото му ще бъде поверено на друг, научи dgnews. Новината потвърди и кметът на общината Иво Димов, посочвайки че прекратяването на договора с управителя е по взаимно съгласие.
Градоначалникът не посочи конкретни мотиви за освобождаването на Делчев, който заема поста от близо 4 години. Той пое поста в предишния мандат и бе назначен от тогавашния кмет Стефан Димитров.Димов не пожела да коментира какви са конкретните му забележки и критики към работата на досегашния шеф на "Благоустрояване" и отрече да става въпрос за чистка на хора от предишното управление."Там трябва да има по-ново виждане и раздвижване в работата. Предприятието е много важно за Димитровград, изпълнява доста поръчки. Много неща са свързани с неговите  дейности, вярно тази година направихме много, което не мога да отрека на г-н Делчев. Имам идеи, които новия управител се надявам да вкара и да промени в работата", заяви той.
Въпросът кой ще наследи Делчев на поста Димов отклони с думите: "Чакайте, още не съм го назначил". Според запознати градоначалникът ще сложи като управител на общинското предприятие млад и енергичен човек. Ширещите слухове са, че за поста се гласи близкия до ГЕРБ Тихомир Гочев, който доскоро бе временно управител на ВиК в града. Той бе освободен от мястото преди близо два месеца, когато след общо събрание титуляр във водното дружество стана Камен Николов. 
По-рано Гочев бе технолог в пречиствателната станция за отпадни води. Той е с инженерно образование и трудовата му биография идеално се вписва за поста. Очаква се още в понеделник да разберем дали той ще новия управител на ОП "Благоустрояване".        

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?