DGNEWS.EU

Строителите сигурно са полудели?!

Строителите сигурно са полудели?!
Oct 10
15:23 2013
Това не е пореден епизод от екзотичното реалити шоу на бТВ, а умозаключение след гръмналата вчера новина, че строителят на магистрала "Марица" иска затваряне на пътя Димитровград - Хасково за шест месеца. Направо да се чудиш, откъде такава гениалност, граничеща с безумие, може да роди инженерната мисъл на местна почва. Дали е резултат от хроничното безпаричие на което преди време ги подложи държавата, или пък ги стресна спуснатият им нов ултиматум за приключване строителството на аутобана, може само да гадаем.   Но да кажем, че идеята е просто необмислена хрумка - не можем! След като предложението е оформено в официално писмо до едно ведомство като Министерство на вътрешните работи. Сигурно и в КАТ - Хасково, са останали втрещени като димитровградският кмет Иво Димов, когато са разбрали какво трябва да съгласуват. Да оставим настрана, че идеята противоречи на наредбите. То в България на колко незаконни неща сме се нагледали. Просто си представете транспортният хаос, който би настанал за всички, с изключение на магистралните строители. Добре, че има изгледи в "Марица хайуей" да се опомнят навреме. Все пак намерението им е поправимо. 
Не така обаче стои въпроса с безопасността на преминаващите автомобили покрай строителният обект до село Крепост. Вчера там нито една табела не предупреждаваше, че от двете страни на главния път Димитровград - Хасково тече усилен ремонт. Само забити колчета указваха къде е топлата връзка между двете платна. Е, и тя на пръв поглед изглежда незакона, но затова пък е удобна.    
Работници на областно пътно управление се крият от фотообективите и камерите на медиите, пристигнали да снимат ремонта на магистралата    

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?