DGNEWS.EU

Избори в училище: Краси Иванова води Ученическия съвет

Избори в училище: Краси Иванова води Ученическия съвет
Dec 17
14:12 2014

Чаровната Красимира Иванова бе преизбрана за председател на Ученическия съвет в Професионалната гимназия „Проф. д-р Ас. Златаров” в Димитровград. Изборите се състояха днес преди обед, като класовете гласуваха по график с ученически книжки и задължителен подпис в избирателния списък.

В гласуването се включиха половината ученици на гимназията, а Краси бе предпочетена от близо 63 % от упражнилите правото си на вот. Ученичката класа по  „Електронна търговия с английски език” се пребори за поста след два успешни мандата. Конкуренти за мястото бяха Пламена Василева и Нанси Владимирова от  специалността „Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти” и Нанси Кюлевчиева от специалност „Техологичен и микробиологичен контрол в ХВП”.

Изборите в гимназията се провеждат за пета поредна година. По регламент на Ученическия съвет, кандидатите за поста подават заявление до съвета, който преценява дали отговарят на утвърдените критерии. Одобрените минават сито и през Педагогическия съвет, след което се провеждат същинските избори. През последния месец в гимназията се вихри сериозна предизборна кампания. Агитацията учениците водиха из класните стаи с плакати и представяне платформата на своя фаворит. Комисия имаше за задача да подготви избирателната секция с тъмната стаичка, урната, бюлетините и списъците на избирателите. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?