DGNEWS.EU

Ученици от ПМГ със сертификати от Microsoft

Ученици от ПМГ със сертификати от Microsoft
Dec 17
09:14 2014
Изявени ученици от ПМГ "Ив. Вазов" в Димитровград защитиха успешно сертификата "Microsoft Office Specialist", признат в цял свят, съобщиха от училището. Милен Георгиев, Драган Георгиев, Ивайло Иванов, Здравко Янков, Антон Желев и Мария Иванова, са показали отлични резултати в обучение на Стопански факултет на СУ „Св.Климент Охридски“ и безплатно са сертифицилани по програмата. Практическият изпит на английски език е бил с продължителност 50 минути. Техен ръководител е учителят Добринка Донева.
 За трета поредна година ПМГ "Иван Вазов" е сред училищата, които работят по иновативния проект "Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ". Той е насочен към 20 000 ученици в средните училища, които са получили най-добрата външна национална годишна оценка. На тези активни младежи се предоставя достъп до обучение по ИКТ, обучение по предприемачество, курсове за кариерно развитие и консултации, както и възможността да се възползват от настоящите ресурси и да придобият опит в областта чрез менторство.
Проектът "Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ" - един от 27 гранта на Microsoft YouthSpark за младежки неправителствени организации в 25 страни в Европа през 2014 г. е част от световния ангажимент на Microsoft да се създадат възможности за 300 милиона младежи в 100 страни през следващите три години.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?