DGNEWS.EU

Отличиха Димитровград за добро управление и иновации

Отличиха Димитровград за добро управление и иновации
Oct 09
14:11 2013
Комисия към министерството на регионалното развитие и благоустройството е присъдила европейския етикет за иновации и добро управление на местно ниво на община Димитровград. Наградата е признание за успешно прилагане на принципите за добро демократично управление, качество на предоставяните услуги и добрите практики при изпълнение на публичните политики в общината. Тя е връчена за периода от 2013 до 2015 година. Етикетът ще бъде официално връчен на 14 октомври т.г. в Албена, по време на годишната среща на местните власти, става ясно от писмото на министър Десислава Терзиева. В него се посочва, че отличието за Димитровград е направено въз основа на докладите от двама независими есперти, представените документи от местната администрация и анкетно проучване сред жителите на общината.  
12 са принципите за добро демократично управление на местно ниво. Честно провеждане, представителност и обществено участие по време на избори; отзивчивост; ефикасност и ефективност; откритост и прозрачност; върховенство на закона; етично поведение; компетентност и капацитет; иновации и отворност за промени; устойчивост и дългосрочна ориентация; стаблно финансово управление; човешки права; културно разнообразие, социално единство и отчетност. 
"За мен е изключително признание за работата на общинска администрация. Държа да отбележа, че доста от тези иновации и добри практики ние ги наследихме от предишното управление. Знаете че в началото на мандата си заявих, че ние ще надграждаме постигнатото и ще го доразвиваме. Благодаря на всички, които работят в общинска администрация и общинските предприятия за добрата работа и управление", заяви кметът Иво Димов.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?